Culinaire reis door de polder (13, 17 of 22 km)

Datum evenement:

31 aug 2019

Tijd evenement:

08:30

Informatie evenement:

Antilope Outdoor , Alblasserdam

Culinaire reis door de polder (13, 17 of 22 km)

Laat u culinair verrassen tijdens deze wandeling door de polder met de nadruk op lokaal geproduceerd voedsel.

We bezoeken die dag Korenmolen Graan&Zo, Kaasboer Booij en imker Hartkoorn, allen vertellen zij gepassioneerd over hun producten, is er gelegenheid tot proeven en uiteraard kunt u ook iets lekkers voor thuis aanschaffen.

Samenvatting Culinaire route

 • Korenmolen Graan&Zo

Het bedrijf Graan&Zo is sinds 2017 in handen van Gert-Jan en Heleen de Groot. Zij zijn de vijfde generatie De Groot, die met hart en ziel het bedrijf verder vormgeven. “Het is onze passie bij te dragen aan een gezonde levensstijl met producten met een hoge variatie aan nuttige voedingsstoffen”.

“Ons hoofdproduct is meel, dat al sinds 1891 met liefde voor het vak en grote deskundigheid op ambachtelijke wijze volledig op windkracht op de molen wordt gemalen. Daarnaast bieden we noten, zuidvruchten en nog verschillende andere producten aan om een voedzame maaltijd te bereiden”.

 • Booij Kaasmakers
Kaas vinden wij het mooiste wat er is.

Wij houden van kaas! Daarom maken we iedere dag met aandacht en liefde de beste ambachtelijke rauwmelkse kazen en adviseren we je persoonlijk over smaak, rijpheid en achtergrond van de kazen.

Hoe wordt een kaas van Booij gemaakt? Op onze boerderij in Streefkerk maken we elke dag opnieuw de mooiste
rauwmelkse kazen met de melk van onze buurboer. Het gebruik van dagverse rauwe melk  brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo heeft de kleinste verandering al invloed op het resultaat. Denk hierbij aan weersveranderingen, dieetveranderingen (als er meer klaver dan normaal wordt gegeten).

 • Imker Hartkoorn

Sinds 2008, Imker Hartkoorn houdt zijn bijen in een bijenstal onderaan de Pijlstoep. Velen kennen het landje daar onder de naam Hoendernest. Een deel ervan is eigendom van de broer van Cok Hartkoorn, het andere deel bestaat uit volkstuintjes.

Cok geeft graag een rondleiding door zijn privéparadijsje vol bloemen, groentes en bijen. Hij kweekt hier heel veel soorten groenten, fruit, en bloemen. De bloemen zijn voor de bijen, de rest gaat de keuken in. Bij één potje honing krijgen mensen een zakje zaad van de moerasbloem, bij twee een jong vuilboompje. Zo kunnen ze zelf thuis ook iets doen voor de bijen.

“We proberen een raszuiver Carnica bijenvolk te krijgen. Met raskoninginnen proberen we een volk zo zuiver en rustig mogelijk te krijgen. . Wie wil weten wat deze ‘imkertaal’ betekent, doet er goed aan een bezoekje te brengen aan de bijenstal. Cok vertelt dan met alle liefde meer over alles rondom de bijen. Natuurlijk zijn er op deze dag ook potjes vol, prachtige, goudgele honing te koop.

Wat kunt u verwachten

U kunt die dag kiezen uit een drietal afstanden om te wandelen, 13, 17 of 22 kilometer lang,  u zult daar naar verwachting tussen de 3 en 5 uur over doen.  

Naast wandelen bezoekt u een aantal producenten van lokale producten. Wandelen, proeven, luisteren maakt dat een exacte eindtijd van deze wandeling lastig aan te geven is.

Deze wandeling loopt u individueel, starten kan vanaf 9.00 uur.

Praktische informatie

 • Start- en vertrekpunt van de wandeling is per auto te bereiken, parkeren is gratis en praktisch voor de deur. Ook uw fiets kunt u veilig stallen achter onze winkel.
 • Verzamelen vanaf 8.30 uur vertrekken is mogelijk vanaf 9 uur.
 • Zowel voor aanvang als bij terugkomst staat er een drankje met iets lekkers voor u klaar.
 • Toiletgelegenheid aanwezig bij start- en vertrekpunt.
 • Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dient u zelf te verzorgen.
 • Bij deze wandeling kunt u ook met uw hond, mits aangelijnd, meewandelen.
 • Deelnemen kost 5,- Euro.

Kenmerken landschap en meer info over de wandeling:

We wandelen vandaag naar de Korenmolen, de kaasboer en de Imker.

Event Expired

Informatie evenement:

Totaal aantal plaatsen: 450
 • Antilope Outdoor
 • Cortgene 9
 • Alblasserdam
 • Zuid-Holland
 • Nederland
 • za, 31 aug 2019 08:30 - za, 31 aug 2019 15:30

Deel dit event
Add Calender