Wandel met de prof door de polder (18km)

Datum evenement:

30 mrt 2019

Tijd evenement:

09:30

Informatie evenement:

Antilope Outdoor , Alblasserdam

Wandelen met de prof, struinen door het weiland (18km)

Benieuwd hoe een wandelroute tot stand komt? De lente ruiken in prachtig, typisch Hollands landschap? Wandel dan op 30 maart samen met professionele routemaker Rutger Burgers de Alblasroute. Burgers kent de allermooiste plekjes in het gebied en laat u optimaal genieten van de wandeling.

Over de begeleider

Routemaker Rutger Burgers.
Burgers zit al twintig jaar in het routemakers-vak en is goed bekend in Zuid-Holland. Eerder werkte hij mee aan een tweetal lange-afstandsroutes door het gebied. Burgers: “Aan die tijd hield ik het gevoel over: hier wil ik meer doen.”

En dat gebeurde. Vanaf 2014 werkte hij mee aan de totstandkoming van het wandelroutenetwerk in Zuid-Holland. “Het netwerk zorgt voor gigantisch veel wandelmogelijkheden. Voor de wandelaar kan dat lastig zijn: er zijn zoveel keuzes te maken! Een team van route-experts en ik hebben besloten om het de wandelaars makkelijker te maken. Omdat wij het gebied heel goed kennen, weten we waar de mooiste stukjes zitten. Rondom die stukken hebben we wandelroutes gemaakt en die samen met allerlei interessante informatie gebundeld in een serie wandelboekjes.” De boekjes zijn in maart jl. gepresenteerd op de Fiets en Wandelbeurs.

Wat kunt u verwachten

De wandeling is 18 kilometer lang, we zullen daar naar verwachting zo’n 4,5 uur over doen.  Uiteraard is er voldoende ruimte voor de uitleg van onze begeleider, stil te staan bij mooie plekjes en het maken van een foto. De wandeling voert deels door onverhard terrein, houdt u hierbij rekening met de keuze van schoeisel en kleding.
Deze wandeling is ook geschikt voor de minder ervaren wandelaar.
Wij werken met een maximum aantal deelnemers zodat individuele aandacht gegarandeerd kan worden.

Praktische informatie

 • Start- en vertrekpunt van de wandeling is per auto te bereiken, parkeren is gratis en praktisch voor de deur. Ook uw fiets kunt u veilig stallen achter onze winkel.
 • verzamelen vanaf 9.00 uur, zodat wij om 9.30 op pad kunnen.
 • Zowel voor aanvang als bij terugkomst staat er een drankje met iets lekkers voor u klaar.
 • Toiletgelegenheid aanwezig bij start- en vertrekpunt.
 • Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dient u zelf te verzorgen. 
 • Onderweg wordt er een stop ingelast alwaar u iets te drinken krijgt aangeboden van ons.
 • Deelnemen kost 5,- Euro.

Naast de wandeling zijn er die dag een aantal specialisten aanwezig om uw nog beter te kunnen voorbereiden.

 • Schoenenmerk Merrell is er die dag bij om informatie te geven het motto ga naar buiten, wandel, jog, spring en geniet van de natuur. Het schoenmerk biedt al bijna veertig jaar een breed assortiment aan outdoorschoeisel om buitenavonturen nog fijner te maken
 • Podotherapeut Corstiaan Vreeken is aanwezig, hij helpt u bij alle mogelijke voetproblemen! Tevens wandelt hij mee om ook onderweg uw vragen te kunnen beantwoorden.
 • Routemaker Rutger Burgers zal die dag ook een 6-tal gesigneerde exemplaren van zijn boeken weggeven.
 • Uiteraard staan de specialisten van Antilope Outdoor u die dag ook met raad en daad terzijde

Kenmerken landschap en meer info over de wandeling:

Mooie molens en kerkjes, veel weidevogels en wandelen op onverharde paden. Volgens routemaker Rutger Burgers is dat het unieke aan de Alblasroute. Deze nieuwe wandeling in de Alblasserwaard, genoemd naar riviertje De Alblas, voert voor een groot gedeelte over exclusieve paden. Burgers: “Het is natuurlijk saai om alleen maar over een fietspad te lopen. In deze wandeling ga je daar juist vanaf, tussen weilanden door en over graskades. Het voelt bijzonder om op die plekken te mogen wandelen.” De route leidt de wandelaar onder andere over een verhoogde tiendweg met uitzicht over de polder en door het dorpje Oud-Alblas. Langs de route ziet u allerlei water- en weidevogels. Vooral in het voorjaar vallen ook de vele bloemen op.
Op 30 maart wandelt Burgers mee door de Alblasserwaard. Hij geeft uitleg over de totstandkoming van de wandelroute en deelt interessante informatie over het gebied. Ook is het wandelboekje van de Alblasroute op die dag verkrijgbaar, gesigneerd door de routemaker zelf. Zo kunt u op een later tijdstip de route nog eens lopen. Elke wandeling weer ontdekt u nieuwe flora, fauna, interessante cultuurobjecten en prachtige doorkijkjes. Burgers: “Kom op 30 maart beleven hoe bijzonder het is om op exclusieve wandelpaden te lopen!”

Aanmelden:

Ticket type:

Met de prof door de polder
8 Links
Hoeveelheid tickets: Prijs per ticket: €5
Hoeveelheid: Totaal

No Ticket Selected!

Informatie evenement:

Totaal aantal plaatsen: 35 (8 Links)
 • Antilope Outdoor
 • Cortgene 9
 • Alblasserdam
 • Zuid-Holland
 • Nederland
 • za, 30 mrt 2019 09:30 - za, 30 mrt 2019 14:00

Deel dit event