Duurzaamheidswandeling

Datum evenement:

26 okt 2019

Tijd evenement:

09:30

Informatie evenement:

Antilope Outdoor , Alblasserdam

Duurzaamheidswandeling

U kent het vast wel. Tijdens het wandelen wordt uw blik verstoord door plastic en ander zwerfafval. Absoluut geen fijn gezicht, met grote gevolgen voor mens, dier en milieu.

Deze dag zal daarom niet alleen draaien om het wandelen, maar om het daadwerkelijk verwijderen van dit plastic.
Outdoor-kledingmerk Vaude is aanwezig om te vertellen hoe ze werken aan een schoon productieproces. Samen met de mensen van De Plastic Guerrilla gaan deelnemers aan deze wandeling zoveel mogelijk zwerfafval prikken.

De Plastic Guerrilla

Tijdens deze dag draagt u bij aan een betere leefomgeving. Samen met de mensen van De Plastic Guerrilla.

De Plastic Guerrilla is een spontaan initiatief van een drietal mensen uit de Alblasserwaard: Gera van den Hof uit Noordeloos, Anne Marie Hoekstra uit Hardinxveld-Giessendam en Bram van der Wal uit Meerkerk. Zij willen het zwerfafval in hun regio te lijf gaan.

Het is tijd voor actie! Onze en de toekomstige leefomgeving van onze kinderen wordt op een verschrikkelijke manier vervuild door allerlei afval. Dit willen we aanpakken, hoe klein en hoe weinig het op wereldschaal ook is, we we moeten wat doen! Bewustwording en actie maken! Help ons en doe mee!

“Het wordt een guerrilla, geweldloos, maar vastberaden. Je bent geen onnozel wereldvreemd chappie, je bent fier en strijdbaar, je bent onderdeel van de guerrilla voor een schone wereld!”

Vaude
Zeg je duurzaamheid, dan zeg je Vaude. Dit is hét kledingmerk voor de milieubewuste wandelaar. Het buitensportkledingmerk staat bekend om de innovatieve wijze waarop zij met respect voor natuur en milieu hun producten tot stand brengen.  Zo zijn zij actief betrokken bij “TextileMission”, een in 2017 gestart onderzoeksproject voor het terugdringen van het aantal microplastics dat via textiel in het milieu terecht komt. Vaude zal die dag aanwezig zijn om een presentatie te geven, waarin zij meer informatie zullen geven over hun ecologisch verantwoorde werkwijze en doelstellingen.

Samenvatting route

De precieze route staat nog niet vast. Op basis van meldingen waar wij veel afval kunnen prikken zullen wij die dag onze route bepalen.

Over de begeleider

Vrijwilligers van De Plastic Guerrilla zullen tijdens de wandeling begeleiden.

Wat kunt u verwachten
De wandeling zal ongeveer twee uur duren. De route zal leiden langs de rivierdijk, de haven en bij Huis te Kinderdijk. Bij de wandeling wordt gezorgd voor vuilniszakken en grijpstokken om het afval te verzamelen.

Praktische informatie

 • Start- en vertrekpunt van de wandeling is per auto te bereiken, parkeren is gratis en praktisch voor de deur. Ook uw fiets kunt u veilig stallen achter onze winkel.
 • Verzamelen vanaf 9.00 uur, zodat wij om 9.30 op pad kunnen.
 • Zowel voor aanvang als bij terugkomst staat er een drankje met iets lekkers voor u klaar.
 • Toiletgelegenheid aanwezig bij start- en vertrekpunt.
 • Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dient u zelf te verzorgen.
 • Deelnemen kost 6,95 Euro. Een deel hiervan komt ten goede aan De Plastic Guerrilla.
Event Expired

Informatie evenement:

Totaal aantal plaatsen: 20
 • Antilope Outdoor
 • Cortgene 9
 • Alblasserdam
 • Zuid-Holland
 • Nederland

Event schedule details

 • 26,za okt 2019 09:30 - 15:30
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda