Wandel- en fietstocht ‘Ontdek de Alblasserwaard’ (22 en 60 km)

Datum evenement:

11 april 2020

Tijd evenement:

08:00

Informatie evenement:

Antilope Outdoor , Alblasserdam

Ontdek de Alblasserwaard

Wandel en fiets buiten de gebaande paden!

LET OP! DIT EVENEMENT IS KOMEN TE VERVALLEN

Op zaterdag 11 april is de eerste ‘Ontdek de Alblasserwaard’ fiets- en wandeltocht! Wandel en fiets buiten de gebaande paden en ontdek al het moois dat de Alblasserwaard te bieden heeft.

Antilope Outdoor en Kontakt Mediapartners hebben een prachtige route uitgezet die via boerenkades, polder- en landweggetjes door de Alblasserwaard voert. Onderweg komen de deelnemers verschillende stops tegen om te bezoeken.

De Route

De wandeltocht is 22 km lang en voert van Antilope Outdoor in Alblasserdam naar Goudriaan. Over veelal onverharde paden leidt de tocht dwars door de polder, onder andere langs De Donk. Bij Theetuin De Winde is een rustpunt. De wandeling eindigt bij het Raadhuis, waar een versnapering voor u klaar staat. Een pendelbus brengt u vervolgens weer terug naar Alblasserdam.

De fietstocht is 60 kilometer lang en begint en eindigt bij Antilope Outdoor. De route leidt onder andere door de gezellige Kerkbuurt van Sliedrecht, via Hardinxveld-Giessendam en de Graanbuurt in Giessenburg naar Ottoland en Goudriaan, en vervolgens via Groot-Ammers en Streefkerk weer terug.

Bij Goudriaan krijgt u een kleine lunch. Daarnaast is er de mogelijkheid om onder andere een imker, een kaasmaker, een fruitteler en een molen te bezoeken. Andere locaties op de route zijn de Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard, de Koffie Molen in Streefkerk en de Schaapskooi in Ottoland.

Wat mag u verwachten?

Ontdek de Alblasserwaard:

 • Waan je op een Amerikaanse ranch tijdens een bezoek aan de Cowporation Farmshop in Alblasserdam. Tussen 10:00 en 12:00 uur en 15:00 en 16:00 uur zijn er begeleide rondleidingen door de stallen.
 • Hoe zit het met de bloemetjes en de bijtjes? Dat vertelt Imker Hartkoorn uit Alblasserdam.
 • Ontdek alles over de Alblasserwaardse flora en fauna bij de Natuur- en Vogelwacht in Papendrecht.
 • Neem een kijkje bij de Schaapskooi in Ottoland.
 • Leer alles over kaasmaken bij Kaasboerderij Kuiper.
 • Rust even uit in Theetuin De Winde en laat je voorlichten bij de stands van DA Groot-Ammers en Podozorg Nieuwpoort.

Als deelnemer ontvang je:

Profiteer van aanbiedingen bij:

Praktische info

Adres en parkeergelegenheid

Vertrekpunt is winkel Antilope Outdoor, Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam. Hier is mogelijkheid tot toiletgebruik. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Dit is gratis.

De fietstocht start en eindigt bij Antilope Outdoor. De wandeltocht eindigt in Goudriaan.

 Pendelbus

Voor de wandelaars rijdt er twee keer een pendelbus van het eindpunt in Goudriaan naar Alblasserdam. De laatste pendelbus vertrekt om 16.00 uur.

 Afstanden en vertrektijden

Deelnemers aan de wandeltocht starten tussen 8.00 uur en 10.00 uur bij Antilope Outdoor. De route is ongeveer 22 kilometer. De route leidt zoveel mogelijk over onverharde paden.

Deelnemers aan de fietstocht starten tussen 9.00 uur en 10.30 uur bij Antilope Outdoor. De route is bijna zestig kilometer.

Eten en drinken

Zowel voor aanvang als bij terugkomst zorgen wij voor een drankje en iets lekkers. Er is een lunch bij het Raadhuis in Goudriaan. Daarnaast profiteren deelnemers aan de tocht van kortingen bij diverse ondernemingen langs de route.

Prijs

Deelname aan ‘Ontdek de Alblasserwaard’ kost 10 euro. Betalen kan voor vertrek bij Antilope Outdoor. Wie voor 1 april inschrijft, profiteert van 2 euro vroegboekkorting, €8 in plaats van €10.

Deelnemers krijgen een routekaart met aanvullende informatie over de locaties langs de route die kunnen worden bezocht of waar u korting of een presentje krijgt.

Media

Alvast een voorproefje? Natuur en Vogelwacht de Alblasserwaard heeft met de RTV Papendrecht twee jaar geleden twee films gemaakt van de Alblasserwaard.

Deelname aan ‘Ontdek de Alblasserwaard’ is geheel op eigen risico.

Informatie evenement:

 • Antilope Outdoor
 • Cortgene 9
 • Alblasserdam
 • Zuid-Holland
 • Nederland

Event Schedule Details

 • 11 april 2020
  08:00 - 16:00
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda