Wandelen voor het goede doel (7.5, 15 of 20 KM)

Datum evenement:

29 jun 2019

Tijd evenement:

08:30

Informatie evenement:

Antilope Outdoor, Alblasserdam , Alblasserdam

Open Doors wandeling, (7.5, 15 of 20 km)

Vandaag wandelen we voor een goed doel. Het doel dat wij dit jaar onder de aandacht willen brengen is ‘Open Doors’. De volledige opbrengst van deze wandeling komt ten goede aan deze stichting. Hieronder vindt u meer informatie over deze stichting en waar u bijdrage voor wordt ingezet.

Het thema is: Wandelen voor de vervolgde kerk

Al achttien jaar staat Noord-Korea nummer één op de Ranglijst Christenvervolging. Ook niet-christenen hebben het moeilijk in het gesloten, door dictator Kim Jong-un geregeerde land. Janneke Louws, actief voor stichting Open Doors, heeft een bijzonder plan om de bevolking van Noord-Korea een helpende hand te bieden.

Janneke Louws wandelt graag en wil dat nu gebruiken voor het goede doel. Eind april 2020 hoopt ze naar Zuid-Korea af te reizen om daar een muskathlon te lopen. Dat betekent: binnen een etmaal zestig kilometer wandelen. De route voert vlak langs de grens met Noord-Korea. Tijdens haar verblijf daar zal ze gevluchte Noord-Koreanen ontmoeten die in Zuid-Korea een nieuw leven proberen op te bouwen.

Zestig kilometer lopen in 24 uur is niet gemakkelijk, en het is niet het enige dat van Janneke wordt verwacht. Ze moet door middel van sponsoring tenminste 10.000 euro bij elkaar halen. Janneke: “Dat geld gebruikt Open Doors voor de verspreiding van medicijnen, voedsel, kleding en andere hulpgoederen in Noord-Korea. Er worden ook gevluchte Noord-Koreanen mee geholpen.” Janneke loopt regelmatig lange-afstandswandelingen. Zo is ze bijvoorbeeld bezig met het Pelgrimspad, dat van Amsterdam naar Maastricht voert en daarna verder België in. Ook traint ze al voor de muskathlon. “Iedere keer als ik train word ik aan de bevolking van Noord-Korea herinnerd.”

Stichting Open Doors Nederland (aangemerkt als een ANBI) is deel van het wereldwijd actieve Open Doors International. De organisatie helpt christenen in ruim vijftig landen door de verspreiding van bijbels en allerhande hulpgoederen, het opzetten van kaderopleidingen en het voorlichten van vrije christenen over de penibele situatie waarin sommigen van hun geloofsbroeders en -zusters verkeren. In 2017 trainde de stichting 533.115 mensen en bood ze aan 854.363 mensen praktische hulp.

De volledige opbrengst van de wandeling op 29 juni gaat naar Open Doors. Janneke Louws loopt mee om te vertellen over Noord-Korea, het werk van Open Doors daar en haar eigen initiatief. Als u overweegt om haar te sponsoren voor de muskathlon kan dat natuurlijk tijdens de wandeling verder besproken worden. Janneke: “Ik vind het geweldig om een fysieke en financiële uitdaging aan te gaan voor de mensen in Noord-Korea.”

Meer weten: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2665/janneke-louws.html

Op zaterdag 29 juni zal Bauerfeind aanwezig zijn om uw vaten te meten en advies te geven over compressie tijdens het sporten.

Heeft u last van vermoeide of rusteloze benen? Of snelle verzuring tijdens het wandelen? Of heeft u last van “asfalteczeem of hitte uitslag”? Laat dan gratis uw vaten testen en ontvang vrijblijvend advies over compressie tijdens het sporten.

Geef u nu op via onderstaande link:
https://meetdag.nl/29-juni-2019/

Wat kunt u verwachten

U heeft de keuze uit 3 wandelafstanden 7.5, 15 of 20 kilometer lang, 

Wij werken met een maximum aantal deelnemers zodat individuele aandacht gegarandeerd kan worden.

Praktische informatie

 • Start- en vertrekpunt van de wandeling is per auto te bereiken, parkeren is gratis en praktisch voor de deur. Ook uw fiets kunt u veilig stallen achter onze winkel.
 • Verzamelen vanaf 9.00 uur voor de 7.5 km wandeling, zodat wij om 9.30 uur op pad kunnen.
 • Verzamelen vanaf 8.30 uur voor de 15 km wandeling, zodat wij om 9.00 uur op pad kunnen.
 • Verzamelen vanaf 8.30 uur voor de 20 km wandeling, zodat wij om 9.00 uur op pad kunnen.
 • Zowel voor aanvang als bij terugkomst staat er een drankje met iets lekkers voor u klaar.
 • Toiletgelegenheid aanwezig bij start- en vertrekpunt.
 • Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dient u zelf te verzorgen.
 • Bij deze wandeling kunt u ook met uw hond, mits aangelijnd, meewandelen.
 • Deelnemen kost 7,5,- Euro, dit bedrag komt volledig ten goede aan Open Doors.

Event Expired

Informatie evenement:

Totaal aantal plaatsen: 450 (362 Links)
 • Antilope Outdoor, Alblasserdam
 • Cortgene 9
 • Alblasserdam
 • Zuid-Holland
 • Nederland
 • za, 29 jun 2019 08:30 - za, 29 jun 2019 14:36

Deel dit event
Add Calender