15 april 2023: Familie-doe-dag

Kom jij ook naar de Familie-doe-dag? Een dag vol met activiteiten waar het hele gezin aan mee kan doen! We organiseren verschillende workshops voor diverse leeftijdscategorieën. Lees hieronder welke workshop jou het leukst lijkt en geef je op!

De Familie-doe-dag is op 15 april 2023 van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Adres en parkeergelegenheid

Alle activiteiten worden georganiseerd bij de winkel Antilope Outdoor, Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Parkeren is gratis. En kom je met de fiets: deze kan achter de winkel worden gestald.

Wandelcentrum

Workshop Timmer een vogelhuisje

Voor de echte bouwers is er de workshop ‘Timmer een vogelhuisje’. Natuur is natuurlijk niet compleet Voor de echte bouwers is er de workshop ‘Timmer een vogelhuisje’. Natuur is natuurlijk niet compleet zonder het vrolijke gezang van vogels. Zij hebben ook een huisje nodig! Maak jij het mooiste vogelhuisje? Dan win je een echt Opinel-zakmes!* We verzamelen alle vogelhuisjes die tijdens deze dag gemaakt worden en aan het eind belonen we de mooiste. Daarna mag je natuurlijk je eigen vogelhuisje mee naar huis nemen. Voor alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt, wordt gezorgd.

Ben je 16 jaar of ouder? Dan spaar je bij deelname aan deze workshop, een sticker voor je spaarkaart van Antilope Outdoor. Die geeft recht op 10% korting in 2024.

*Het Opinel-zakmes dat te winnen is, is een kinderzakmes. De kop van het lemmet is afgerond zodat kinderen zich er niet aan bezeren. Ook het is mes voorzien van ‘Virobloc’. Dit is een veiligheidsring die zorgt voor veiligheid tijdens én buiten gebruik van het zakmes.

 Starttijden

Je kunt op elk moment tussen 10:00 uur en 15:30 uur starten met de workshop.

 Prijs

Deelname aan deze geheel verzorgde workshop kost €10,-. Hier zijn alle benodigdheden bij inbegrepen.

Wandelcentrum

En meer…

Naast de workshops, waar we je vragen voor op te geven, organiseren we nog meer activiteiten! Bij deze activiteiten kan je zo aansluiten, opgeven is niet nodig.

Knutselen

Kom naar de knutseltafel en stop al je creativiteit in het beschilderen van een kei. Zoals hiernaast bijvoorbeeld, met een boot, een vlieger of een staartvin van een vis. Ben je niet zo’n kei in het schilderen? Je kan ook een bouwplaat van een echte Antilope-wandelschoen kleuren en vouwen of een van de vele kleurplaten kleuren. Alle benodigdheden liggen klaar, je kunt zo aanschuiven!

Beleef-route

In het Experience Center achter de winkel is er een korte beleef-route. Deze route is ook geschikt voor de allerkleinste kinderen. Langs het pad kom je vragen tegen als ‘welke schoen is niet geschikt om een berg te beklimmen?’ en ‘welke van deze spullen is niet handig om mee te nemen op vakantie?’ Tijdens de route mag je kijken, voelen en ook nadenken. En misschien ontdek je wel welk bijzonder dier in de boom verstopt zit…

Versnaperingen

Heb je trek gekregen? Op onze Barebones-barbecue kan je je eigen broodje roosteren. Naast de broodjes zijn er ook worstjes en marshmallows om te roosteren.

Ook is barista Nick van He Brews Coffee aanwezig om je van een (h)eerlijk, ambachtelijk geroosterd kopje koffie te voorzien.

Imker Hartkoorn sluit ook aan! Bij hem haal je de lekkerste honing en koop je de leukste plantjes. Deze plantjes zien er leuk uit en trekken bijen en vlinders aan. Leuk om te zien en goed voor de natuur!

Wandelcentrum

Workshop wandelstok snijden (16 jaar en ouder)

WEGENS TE WEINIG AANMELDINGEN HEBBEN WE DEZE WORKSHOP HELAAS MOETEN AFBLAZEN.

In vroegere tijden speelde een wandelstok een veel grotere rol dan tegenwoordig. Iedereen had zijn eigen en geen stok was hetzelfde. Rogier Vogelzang van Crea Natura neemt je mee in de wereld van de wandelstok en de wereld van het houtsnijden.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag om je eigen wandelstok te maken, een zo uniek als jezelf bent. Je leert hoe je op een veilige manier in hout snijdt en zo een echt kunstwerk kan maken. Aan het eind van deze workshop weet je hoe je een stuk hout kan omtoveren tot een functioneel voorwerp: een eigen, unieke wandelstok. Deze workshop is bedoeld voor mensen van 16 jaar en ouder. 

Tip: Trek stevige kleding aan waarin je het niet erg vindt om onder het zaagsel te zitten.

Bij deelname aan deze workshop spaar je een sticker voor op je spaarkaart van Antilope Outdoor. Die geeft recht op 10% korting in 2024.

Wandelcentrum

Workshop wandelstok versieren (8 jaar en ouder)

WEGENS TE WEINIG AANMELDINGEN HEBBEN WE DEZE WORKSHOP HELAAS MOETEN AFBLAZEN.

Heb je altijd al een echte wandelstok willen maken? Eentje die je mee kan nemen als je gaat wandelen of als je op avontuur gaat in de natuur. Rogier Vogelzang van Crea Natura geeft ook een speciale workshop voor kinderen. Tijdens deze workshop kan je al je fantasie kwijt. Versier jij de mooiste wandelstok? Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder. De workshop is inclusief alle materialen.

Bij deze workshop worden geen messen gebruikt. Het is wel nodig dat je zelfstandig kan werken of dat er een ouder bij je is die jou kan helpen.