15 april 2023: Familie-doe-dag

Kom jij ook naar de Familie-doe-dag? Een dag vol met activiteiten waar het hele gezin aan mee kan doen! We organiseren verschillende workshops voor diverse leeftijdscategorieën. Lees hieronder welke workshop jou het leukst lijkt en geef je op!

Naast de workshops, waar we je vragen voor op te geven, is er ook de mogelijkheid om een kei te schilderen en om een mini quiz te doen met vragen over het buitenleven. Deze activiteiten kun je de hele dag door doen en zijn vrij toegankelijk. Er zijn ook onderdelen die geschikt zijn voor jonge kinderen.

De Familie-doe-dag is op 15 april 2023 van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Adres en parkeergelegenheid

Alle activiteiten worden georganiseerd bij de winkel Antilope Outdoor, Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Parkeren is gratis. En kom je met de fiets: deze kan achter de winkel worden gestald.

Wandelcentrum

Workshop wandelstok snijden (16 jaar en ouder)

In vroegere tijden speelde een wandelstok een veel grotere rol dan tegenwoordig. Iedereen had zijn eigen stok en deze stok stond symbool voor herinnering. Rogier Vogelzang van Crea Natura neemt je mee in de wereld van de wandelstok en de wereld van houtsnijden. Tijdens deze workshop ga je aan de slag om je eigen wandelstok te maken. Dit wordt er eentje helemaal uniek, net zo uniek als jij. Je leert hoe je op een veilige manier een stuk hout kan insnijden en er een echt kunstwerk van kan maken. Aan het eind van deze workshop weet je hoe je een stuk hout kan omtoveren tot een functioneel voorwerp en heb je een eigen, unieke wandelstok gemaakt.

Tip: Trek stevige kleding aan waarin je het niet erg vindt om onder het zaagsel te zitten.

Bij deelname aan deze workshop, spaar je een sticker t.w.v. 10% korting voor op je spaarkaart van Antilope Outdoor.

 Starttijden

Er zijn twee tijden waarvoor je kunt aanmelden:

  • Workshop van 10:00 uur tot 12:30 uur
  • Workshop van 13:00 uur tot 15:30 uur

 Prijs

Deelname aan deze geheel verzorgde workshop kost €30,-. Hier zijn alle benodigdheden bij inbegrepen.

Wandelcentrum

Workshop wandelstok versieren (8 jaar en ouder)

Heb je altijd al een echte wandelstok willen maken? Eentje die je mee kan nemen als je gaat wandelen of als je op avontuur gaat in de natuur. Rogier Vogelzang geeft ook een speciale workshop voor kinderen. Tijdens deze workshop kan je al je fantasie kwijt. Versier jij de mooiste wandelstok? De workshop is inclusief alle materialen.

Bij deze workshop worden geen messen gebruikt. Het is wel nodig dat je zelfstandig kan werken of dat er een ouder bij je is die jou kan helpen.

 Starttijden

Er zijn twee tijden waarvoor je kunt aanmelden:

  • Workshop van 10:30 uur tot 12:00 uur
  • Workshop van 13:30 uur tot 15:00 uur

 Prijs

Deelname aan deze geheel verzorgde workshop kost €15,-. Hier zijn alle benodigdheden bij inbegrepen.

Wandelcentrum

Workshop Timmer een vogelhuisje

Voor de echte bouwers is er de workshop ‘Timmer een vogelhuisje’. Natuur is natuurlijk niet compleet zonder het vrolijke gezang van vogels. Deze vogels hebben ook een huisje nodig! Maak jij het mooiste vogelhuisje? Dan win je een echt Opinel zakmes! We verzamelen alle vogelhuisjes die gemaakt worden tijdens deze dag en aan het eind kiezen we de mooiste uit. Daarna mag je natuurlijk je eigen vogelhuisje mee naar huis nemen. Voor alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt, wordt gezorgd.

Ben je 16 jaar of ouder? Dan spaar je bij deelname aan deze workshop, een sticker t.w.v. 10% korting voor je spaarkaart van Antilope Outdoor.

 Starttijden

Je kunt op elk moment tussen 10:00 uur en 15:30 uur starten met de workshop.

 Prijs

Deelname aan deze geheel verzorgde workshop kost €10,-. Hier zijn alle benodigdheden bij inbegrepen.