23 April 2022 Vogelwandeling door Kinderdijk

Heb je interesse in vogels en zou je meer willen weten over vogels kijken en de lokale natuur? Op zaterdag 23 april organiseren wij een Vogelwandeling door de polders van Kinderdijk.

Kinderdijk is vooral bekend van de molens, die zo bijzonder zijn dat ze zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Maar rond deze molens ligt een bijzonder natuurgebied, waar een breed scala aan planten en dieren te vinden is. In dit waterrijke gebied broeden verschillende vogelsoorten tussen het riet, zoals de purperreiger, snor, zwarte stern, bruine kiekendief, Cetti’s zanger, rietzanger en blauwborst. Misschien zie en hoor jij deze vogels ook wel!

Onder begeleiding van ervaren en enthousiaste vogelaars gaan we het prachtige natuurgebied Kinderdijk ontdekken. We gaan wandelend vanaf de winkel op weg naar Kinderdijk. Na de wandeling lopen we weer terug richting Antilope Outdoor.

De wandeling is in totaal 8 kilometer lang en zal naar verwachting 2,5 uur duren. Kosten voor deze wandeling zijn €5,-.

Je kan kiezen uit de volgende tijdstippen:

  • 07:00 uur (06:45 uur aanwezig)
  • 09:30 uur (09:15 uur aanwezig)
  • 10:30 uur (10:15 uur aanwezig)


Honden kunnen helaas niet mee tijdens deze wandeling.

Voor de vogelwandeling zullen een aantal Bynolyt-verrekijkers beschikbaar worden gesteld. Wil je meer weten over deze verrekijkers? Klik dan hier.

Adres en parkeergelegenheid

Vertrek- en aankomstpunt van de wandeling is winkel Antilope Outdoor, Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Parkeren is gratis. En kom je met de fiets: deze kan achter de winkel worden gestald. Hier kan ook gebruik worden gemaakt van het toilet.

Eten en drinken

Zowel bij aanvang als bij terugkomst is er koffie of thee te krijgen. Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dien je zelf te verzorgen.