31 juli Vogelwandeling naar de Sophiapolder

Let op: vanwege vogelsterfte op het eiland hebben we helaas moeten besluiten de excursie niet op de Sophiapolder, maar in de nabij gelegen Crezéepolder te houden. Deelnemers ontvangen hierover zo spoedig mogelijk bericht.

Heb je interesse in vogels en zou je meer willen weten over vogels kijken en de lokale natuur? Op zaterdag 31 juli organiseren wij een Vogelwandeling naar de Sophiapolder.

De Sophiapolder is een natuurgebied in de rivier de Noord, vlakbij Hendrik-Ido-Ambacht. Op het eiland liggen voedselrijke slikplaten, waar veel vogels als lepelaars, kluten en grutto’s op afkomen.

Onder begeleiding van ervaren en enthousiaste vogelaars gaan we het eiland verkennen. Afhankelijk van de groep gaan we met een busje of wandelend richting het eiland, alwaar een bootje van Zuid-Hollands Landschap ons overzet. Na de wandeling over het eiland worden we weer terug overgezet en gaan we weer terug richting Antilope Outdoor.

Voorafgaand aan de wandeling krijgt u uitleg over Bynolyt-verrrekijkers. Ook zullen er test-verrekijkers aanwezig zijn die u op het eiland kunt uitproberen.

De wandeling is in totaal 7,5 kilometer lang en zal naar verwachting 3,5 uur duren. Kosten voor deze wandeling zijn €5,-.

Er kan gekozen uit de volgende volgende tijdstippen :

De wandeling is ook geschikt voor voor de minder ervaren wandelaar. | Honden kunnen helaas niet mee tijdens deze wandeling.

Adres en parkeergelegenheid

Vertrek- en aankomstpunt van de wandeling is winkel Antilope Outdoor, Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Parkeren is gratis. En kom je met de fiets: deze kan achter de winkel worden gestald. Hier kan ook gebruik worden gemaakt van het toilet.

Eten en drinken

Zowel bij aanvang als bij terugkomst staat is er koffie of thee te krijgen. Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dien je zelf te verzorgen.