7 en 21 oktober 2023: Vogelwandeling door de Crezéepolder

Heb je interesse in vogels en zou je meer willen weten over vogels kijken en de lokale natuur? Op zaterdag 7 en 21 oktober organiseren we een vogelwandeling door de Crezéepolder.

De Crezeépolder ken je misschien nog als akkerland. In 2016 is dit getijdennatuurgebied omgetoverd tot vogelrijk gebied. De ruim 50 hectare grond werd volledig met rust gelaten en de natuur kon haar gang gaan. Sindsdien bepaalt het water van getijdenrivier de Noord het ritme in dit gebied. Met eb komen de slikken droog te liggen en met vloed vullen de geulen en kreken zich met zoet water. Verschillende diersoorten ontdekte dit gebied al snel. Misschien kom je wel een lepelaar, grutto, tureluur of wintertaling tegen.

Onder begeleiding van ervaren en enthousiaste vogelaars gaan we het prachtige natuurgebied ontdekken. Een kwartier van tevoren verwachten we dat je aanwezig bent bij Antilope Outdoor. We gaan wandelend vanaf de winkel op weg naar de Crezéepolder. Na de wandeling lopen we weer terug richting Antilope Outdoor.

De wandeling is in totaal 8 kilometer lang en zal naar verwachting 3 uur duren. Kosten voor deze wandeling zijn €6,-.

Je kan kiezen uit de volgende tijdstippen:

Uitverkocht!


Honden kunnen helaas niet mee tijdens deze wandeling.

Voor de vogelwandeling zullen een aantal Bynolyt-verrekijkers beschikbaar worden gesteld. Wil je meer weten over deze verrekijkers? Klik dan hier.

Adres en parkeergelegenheid

Vertrek- en aankomstpunt van de wandeling is winkel Antilope Outdoor, Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Parkeren is gratis. En kom je met de fiets: deze kan achter de winkel worden gestald. Hier kan ook gebruik worden gemaakt van het toilet.

Eten en drinken

Zowel bij aanvang als bij terugkomst is er koffie of thee te krijgen. Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dien je zelf te verzorgen.