Welkom op Wandelcentrum!

Welkom op de website van het Wandelcentrum! Bent u op zoek naar leuke activiteiten of informatie over wandelen? Het Wandelcentrum is een online platform, bijgehouden door liefhebbers van het buitenleven, waarop u alle informatie kunt vinden over alle activiteiten die Antilope Outdoor organiseert. U kunt denken aan wandelingen, trainingstochten en fotochallenges. Daarnaast vindt u op deze website tips en tricks om uw wandeling zo leuk mogelijk te maken.

Het Wandelcentrum is onderdeel van Antilope Outdoor. Gelegen vlakbij het centrum van Alblasserdam is deze winkel in het historische Ambachtshuis Rijkee de ideale startplaats voor een wandeling. De polders van de Alblasserwaard liggen vlakbij, en ook de molens van Kinderdijk zijn niet ver weg. In de winkel kunt u zich laten informeren over wandelschoenen, outdoorkleding en andere artikelen waar de wandelaar blij van wordt. Neem ook een kijkje in onze webshop!

Veel wandelplezier!

Wandelcentrum

Komende activiteiten

8 juli 2023: Ontdek de Biesbosch

Wij houden van de natuur en wat een geluk, de Biesbosch ligt om de hoek. Daarom organiseren we op zaterdag 8 juli 2023 een ‘Ontdek de Biesbosch’-dag. Twee enthousiaste natuurliefhebbers staan klaar om u kennis te laten maken met een hele nieuwe kant van de Biesbosch. Ga met Pieter Schook mee en ontdek welke bloemen en planten eetbaar zijn of geneeskracht heeft. Of ga met Imker Hartkoorn op bezoek bij zijn bijenkolonies en leer meer over hoe honing door deze beestjes gemaakt wordt. Bij deelname aan minimaal één van deze activiteiten ontvangt u van ons een sticker t.w.v. 10% korting voor uw jubileumspaarkaart.

Meer informatie lezen en aanmelden kunt u hier.

Antilope Outdoor

Wandelcentrum

Activiteiten in 2023

Zoals u misschien al voorbij hebt zien komen, is 2023 een speciaal jaar voor Antilope Outdoor. Op zaterdag 9 februari 2013 openden we voor de eerste keer de deuren van onze winkel en in 2023 vieren we het hele jaar ons 10-jarig bestaan.

Iedere maand hebben we een leuke actie. Bij tien van deze acties ontvangt u een sticker, die elk 10% korting oplevert en die u met een speciale spaarkaart kunt stapelen tot wel 100% korting! De spaarkaart kunt u vervolgens in 2024 bij ons verzilveren voor de door u gespaarde korting. Of dit nu om 10%, 50% of zelfs 100% gaat. Alle informatie over de spaarkaart vindt u met de knop hieronder. Deze informatiepagina wordt up-to-date gehouden gedurende het jaar.

Antilope Outdoor

Op deze Wandelcentrum kunt u zich aanmelden voor een aantal van de acties. Kunt u een actie niet vinden op deze website? Dan is het niet nodig om van te voren aan te melden.

Antilope Outdoor

5 en 19 augustus 2023: Vuil prikken

7 en 21 oktober 2023: Vogelwandeling

Het is bij iedereen een doorn in het oog, afval in onze leefomgeving en de natuur. Dus waarom zouden we daar dan niet iets aan gaan doen met z’n allen? Meld u vanaf begin juli 2023 aan en prik met ons mee. Onder begeleiding van de Plastic Guerrilla gaat u in een groep afval prikken. Ieder krijgt een eigen zak en prikker mee. Natuurlijk krijgt u van ons, in ruil voor een volle zak afval, een sticker voor uw spaarkaart!

Meer over de Plastic Guerrilla

De Plastic Guerrilla is een regionaal initiatief. Een drietal mensen uit de Alblasserwaard vonden het tijd voor actie. Er is te veel vervuiling in onze leefomgeving en de natuur.

Daarom organiseren ze het hele jaar door afvalraids in onze regio. Samen op pad om onze leefomgeving afvalvrij te maken. Iets waar wij achterstaan. En daarom slaan wij deze maand de handen ineen en gaan wij met u op pad voor een schonere wereld. Doe met ons mee!

Wist u dat twee van onze collega’s echte vogelaars zijn? Onze eigen Jelle en Joost gaan graag met u op pad om alle vogels te ontdekken in de Crezéepolder. De Crezéepolder is een polder tussen de plaatsen Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht en dient als waterberging. Een plek dat prachtige vogels aantrekt. Wandel mee en wie weet ziet u de mongoolse pieper of de watersnip. Bovendien ontvangt u na de wandeling een sticker van ons. Aanmelden voor de wandeling kan vanaf begin september 2023.

December 2023: Foto- & Wandelchalleng

Na het succes van de afgelopen edities, organiseren we ook dit jaar weer een Foto- & Wandelchallenge. Wandelen is gezond en het wordt nog leuker als je ook een missie hebt. Doe mee en ontvang vier weken lang iedere week een nieuwe foto-opdracht voor tijdens het wandelen. Upload uw mooiste foto op www.wandelcentrum.com en elke week worden de tien beste foto’s gekozen en beloond met een sticker. Bovendien steunt u hiermee een goed doel. Meer informatie over deze actie volgt later. Aanmelden voor de challenge kan vanaf begin november 2023.

Antilope Outdoor