De Ginkelse Heide

Ook mooi als hij niet bloeit

Wat doe je met drie uurtjes niet-ingeplande tijd? Precies, lekker de wandelschoenen aan! Als je dan ook nog de kans hebt om richting de Veluwe te gaan…

Die kans hadden we begin deze week. In de omgeving van Ginkel krijgt het woord ‘natuur’ een extra dimensie. Ook als de hei niet bloeit en de uiting van de lente zich beperkt tot het tonen van de eerste knoppen, is dit eeuwenoude Edese landschap een eldorado voor de buitenmens.

Wij liepen een rondje van klompenpaden, het zogenaamde Kreelsepad. De paden zijn prima bewegwijzerd en er zijn legio mogelijkheden om te picknicken en van de uitzichten te genieten.

Wandelcentrum

Is 14 kilometer te kort (of te lang), dan kun je hem probleemloos koppelen aan andere routes of afsnijdpaden nemen. De paden zijn trouwens allemaal onverhard, dat is kenmerkend voor klompenpaden. Dat vinden wij leuk en gaat vooral goed met een paar stevige stappers (of bottines zoals onze zuiderburen zeggen 🙂 ).

Wandelcentrum

Heb je deze route ook gelopen? Laat het ons weten wat je ervan vond! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@wandelcentrum.nl.

Voor het eerst gepubliceerd op: 10-03-2021