De Kozakkenput-wandeling

Door het Zeisterbos

De Kozakkenput-wandeling: een wandeling zo de moeite waard dat twee van ons hem -zonder het van elkaar te weten- in hetzelfde weekend hebben gelopen: de Kozakkenput-wandeling door het Zeisterbos en omliggende natuurgebieden. Een 12 kilometer lange wandelroute door het gemengde bos aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug.

Hier vind je grove dennen en lanen met oude beuken, waar zwarte mezen en boomklevers zingen, eekhoorntjes over de grond scharrelen en we zelfs de havik zagen overvliegen. Onderweg passeer je een hertenkamp en de overblijfselen van de oude dierentuin van Zeist, waar nu nog een kudde manenschapen loopt.

Wandelcentrum

Wandelcentrum

Absoluut hoogtepunt vonden wij de hei bij de Krakeling. Een hoger gelegen bankje geeft een geweldig uitzicht op dit terrein. Een uitstekende plek om je zelf meegebrachte lunch op te eten (er zit weinig horeca langs de route).

Wandelcentrum

We raden vooral aan om in de ochtend te komen, want de kleine parkeerplaatsjes bij de Witte Hull stromen op een mooie dag in het weekend vol. Goede wandelschoenen mogen niet ontbreken, zeker na een regenbui kan het pad modderig zijn. En de hond mag ook mee, op een groot deel van de route mag hij zelfs (onder appèl) los.

Wandelcentrum

Heb je deze route ook gelopen? Laat het ons weten wat je ervan vond! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@wandelcentrum.nl.

Voor het eerst gepubliceerd op: 07-04-2017