8 oktober 2022: Florawandeling met Pieter Schook

Wist u dat er ook in ons klimaat de nodige bloemen en planten groeien die u kunt eten? En dat er diverse flora is dat geneeskracht biedt? Pieter Schook, gepensioneerd huisarts en natuurgids in de Biesbosch, vertelt u daar alles over tijdens de florawandeling op zaterdag 8 oktober 2022. U leert hoe u de bloemen en planten kunt herkennen en waar u ze voor kunt gebruiken. Ook deelt hij met u graag diverse weetjes over de flora die u tijdens de wandeling tegenkomt.

Pieter Schook is tevens de auteur van het boek Biesboschflora, waarin hij zijn beide passies combineert. De aangewezen persoon dus om deze wandeling tot een succes te maken!

De wandeling start bij onze winkel in Alblasserdam, aan de Cortgene 7-9 en gaat door de polder en weer terug naar de winkel. De wandeling zal naar verwachting 2 uur duren.

Tip: trek uw waterdichte wandelschoenen aan. De route zal ook over onverharde paden lopen.

U kunt kiezen uit de volgende tijdstippen:

  • 10:00 uur (09:45 uur aanwezig)
  • 13:00 uur (12:45 uur aanwezig)

Adres en parkeergelegenheid

Vertrek- en aankomstpunt van de wandeling is de winkel Antilope Outdoor, Cortgene 7-9, 2951 EA Alblasserdam. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Parkeren is gratis. En komt u met de fiets: deze kan achter de winkel worden gestald. Hier kan ook gebruik worden gemaakt van het toilet.

Eten en drinken

Zowel bij aanvang als bij terugkomst is er koffie of thee te krijgen. Eventuele drank en/of versnaperingen voor tijdens het wandelen dient u zelf te verzorgen.