Anna Laura’s Wandeltip: Kroondomein Het Loo

Struinen door het bos van de koning

Op de Veluwe vind je het grootste landgoed van Nederland: Kroondomein Het Loo. Een onderdeel van dit landgoed is het Paleispark. Dit is 650 hectare groot en ligt tegen Paleis het Loo aan, rondom Slot Het Oude Loo. Het wemelt van de wandelroutes in dit gebied. Wij kozen de zeven kilometer lange route (rode paaltjes) vanaf parkeerplaats Bosloo.

Deze wandeling is afwisselend in natuur en ondergrond. Op het ene moment loop je door dicht bebost gebied, het volgende moment op een open vlakte. Halverwege stuitten we op een wildobservatieplaats. Helaas moesten we het zonder wild doen, maar het uitzicht maakte veel goed!

De route gaat over lange lanen en smalle, kronkelige paadjes. Hier en daar kan het heuvelachtig zijn. Heeft het geregend, dan zijn sommige stukjes behoorlijk modderig. Een paar stevige wandelschoenen doen wonderen op deze zeer afwisselende wandeling.

Om te kunnen wandelen in het Paleispark kun je een dagkaartje kopen bij de automaat op de parkeerplaats. Wij vonden het de €2,00 zeker waard!

Heb je deze route ook gelopen? Laat het ons weten wat je ervan vond! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@wandelcentrum.nl.

Voor het eerst gepubliceerd op: 26-02-2022