4 juni 2022 Lichenenwandeling met Karel Gort

Heeft u altijd al meer willen weten over lichenen? Dan is deze wandeling perfect voor u! Karel Gort is aangesloten bij de Bryologische en Lichenologische Werkgroep (BLWG). Deze werkgroep houd zich bezig met het vergroten van de kennis van de Nederlandse mossen en korstmossen (nu lichenen genoemd). Daarnaast vinden ze het ook belangrijk om natuurgebieden waar deze mossen zich thuis voelen, te beschermen.

Karel neemt u op tijdens de Beter naar Buiten Fair op 4 juni 2022 mee in de wereld van verschillende mossen. Met een loep op zak gaat u op zoek naar lichenen waar u anders zo overeen kijkt. Naast lichenen komt u misschien ook wel wilde planten tegen.

Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor beginners of mensen die al wat meer weten over lichenen. Iedereen kan iets leren van Karel!

 Afstanden en vertrektijden

Er zijn twee startijden waar u voor kan aanmelden:

Adres en parkeergelegenheid

Vertrek- en aankomstpunt van de wandeling is winkel Antilope Outdoor, Cortgene 9, 2951 EA Alblasserdam. Parkeren kan vlak voor de deur, op het Raadhuisplein. Parkeren is gratis. En komt u met de fiets: deze kan achter de winkel worden gestald.

 Prijs

Meedoen met de wandeling is gratis.