Typische Nederlandse Polder

We lopen de Kraamvrouwenroute door een prachtig stukje polder.

Nederland kent een zeer divers landschap, maar waar we vooral om bekend staan zijn onze uitgestrekte polders. De Krimpenerwaard is een en al polder met koeien, slootjes en af en toe een kerktorentje in de verte. Wij lopen de Kraamvrouwenroute door typische Nederlandse polder. Dit is een route die perfect is voor de wandelaar die van stilte houdt en liever niet te veel andere wandelaars tegen wil komen.

Start- en eindpunt wandelroute

De route start en eindigt bij knooppunt 89 (TOP Haastrecht). Al snel wandelen wij het dorp uit en lopen we tussen de weilanden. Daar worden wij beloond met een weids uitzicht. Het is echt zo’n plek waar het zomaar kan gebeuren dat je een lokale boer tegenkomt die zijn koeien naar binnen brengt.

Dwars door de weilanden komen wij terecht in Vlist. Er is in al die jaren niets veranderd in het dorpje, behalve dat men niet meer met paard-en-wagen rijdt en op klompen loopt. Via tiendweggetjes, modderige wandelpaden en vele bruggetjes komen wij weer terug in Haastrecht. 

De route is in twee verschillende afstanden te lopen. De korte versie is 13,5 km en bij de lange route wandel je 3 km extra. Om deze route te lopen volg je knooppunten. 

Wandelcentrum

13,5 km: 89-78-77-79-85-26-20-27-30-28-39-29-88-89

17 km: 89-78-77-79-11-12-84-26-20-27-30-28-39-29-88-89

Zelf van plan om door de typische Nederlandse polder: Kraamvrouwenroute te gaan lopen? Zeker in de herfst en winter kunnen de polders flink modderig zijn. Het is dus van belang om de juiste schoenen aan te trekken! Om er zeker van te zijn dat je jouw voeten droog houdt, kan je gaat voor een wandellaars of kan je wandelschoenen combineren met waterdichte gators. Heb je advies nodig bij het uitzoeken van de juiste schoenen? Ga dan naar Antilope Outdoor. Daar staan opgeleide adviseurs voor je klaar om jouw voeten op te meten en met je mee te denken. Ze geven als enige in Nederland de comfortabel wandelen garantie. Je zult dus altijd de juiste schoenen vinden bij Antilope Outdoor.

Wandelcentrum

Heb je deze route ook gelopen? Laat het ons weten wat je ervan vond! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@wandelcentrum.nl.

Voor het eerst gepubliceerd op: 23-11-2021