Wandelingen

Regelmatig lopen we leuke wandelroutes en die delen we met jou! Hieronder vind jou een overzicht van alle gepubliceerde wandelingen.

Wandelcentrum

Leersumse Veld

Voor het eerst gepubliceerd op: 04-03-2023

Midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt het Leersumse Veld, een vlakte met heide, stuifzand en drie vennen, de Leersumse Plassen, omzoomd door gemengd bos. Vooral voor liefhebbers van rust is het een grote aanrader, want het natuurgebied wordt ook wel ‘het stilste plekje van Nederland’ genoemd. Nu ben ik, Jelle, een groot fan van stilte, dus trokken wij naar Leersum.

Wandelcentrum

Rondje Loenermark

Voor het eerst gepubliceerd op: 06-01-2023

Vandaag nemen we je mee naar de Loenermark. Een leuke afwisselende route met een bijzondere verrassing…

Wandelcentrum

Nieuwkoopse Plassen

Voor het eerst gepubliceerd op: 17-11-2022

We zitten inmiddels midden in de herfst. Het is weer vroeg donker, het waait harder en het regent vaker. Gelukkig heeft de herfst ook van alles moois te bieden. De paddenstoelen gaan weer groeien! Rood met witte stippen, elfenbankjes of juist een wilde champignon, de kans dat u er een tegenkomt, is groot. We nemen u op een herfstige route: Paddenstoelenwandeling in de Nieuwkoopse Plassen. 

Anna Laura’s wandeltip: Kroondomein Het Loo

Voor het eerst gepubliceerd op: 26-02-2022

Wandelcentrum

Op de Veluwe vind je het grootste landgoed van Nederland: Kroondomein Het Loo. Een onderdeel van dit landgoed is het Paleispark. Dit is 650 hectare groot en ligt tegen Paleis het Loo aan, rondom Slot Het Oude Loo. Het wemelt van de wandelroutes in dit gebied. Lees hier welke collega Anna Laura heeft gelopen.

Wandelcentrum

Kraamvrouwenroute

Wandelcentrum

Voor het eerst gepubliceerd op: 23-11-2021

Nederland kent een zeer divers landschap, maar waar we vooral om bekend staan zijn onze uitgestrekte polders. De Krimpenerwaard is een en al polder met koeien, slootjes en af en toe een kerktorentje in de verte. Wij lopen de Kraamvrouwenroute door typische Nederlandse polder. Dit is een route die perfect is voor de wandelaar die van stilte houdt en liever niet te veel andere wandelaars tegen wil komen.

Wandelcentrum

Wandelcentrum