Welke rugzak moet ik kiezen

Een goede rugzak:

  1. Is een rugzak die zowel in de breedte als in de lengte goed past
  2. Is duurzaam
  3. Kun je aanpassen aan de omstandigheden
  4. Is lichtgewicht
  5. Heeft eigenschappen die voor uw situatie belangrijk zijn (veel vakjes als je gaat backpacken, een mogelijkheid voor een waterzak als je de woestijn in gaat, veilig af te sluiten als je een drukke stad bezoekt, etc. etc.)
  6. Een rugzak moet goed ‘zitten’

Het is je hopelijk nooit overkomen, maar een rugzak die niet goed op je rug zit kan het plezier van het reizen behoorlijk negatief beïnvloeden… Afhankelijk van het formaat van de tas, is het van belang om een tas te kiezen die op de heupen valt, zodat je de tas niet steeds op je schouders hoeft te dragen. Voor een tas van minder dan 15 liter is dat minder belangrijk, maar daarboven moet een rugtas goed op je heupen kunnen rusten.

De schouderbanden moeten vrij zijn van je nek. Na een poosje wandelen gaat een rugzak met schouderbanden die te dicht bij elkaar staan, echt irriteren.

Belangrijk om op te letten: Een rugzak moet lang mee kunnen gaan

Wat is ‘lang meegaan’? Lastig om te definiëren. Wat ons betreft moeten de ritsen, het nylon/carbon buitenmateriaal, de buckles, zakjes en vakjes en de bodem tegen een stootje kunnen. Je moet het goed kunnen gebruiken zonder dat de tas het laat afweten. Niets zo vervelend als een rits die krom, scheef of gebroken is als je op 3000 meter hebt zitten picknicken en de tas open ligt.

Bij Antilope Outdoor kijken wij ook altijd naar de garantietermijn en service. Mocht het niet duidelijk zijn, vraag ons ernaar bij de aankoop van een tas.